Pora na obiadek

Pora na obiad już chyba? Zapachy roznoszą się po szkole. 
Klasa III a ZSZ na zajęciach "procesy technologiczne w gastronomii" przygotowywała potrawy z mięsa.
Piekli schab z suszonymi owocami, który mogliśmy spróbować podczas jarmarku, na którym prezentowaliśmy nasze dżemy, i ciastka maślane.
Poza schabem pieczonym, dusili polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym i zrazy wołowe w sosie własnym,
smażyli bryzole saute i tradycyjne kotlety schabowe w panierce.
Do mięsa saute sporządzili przesmaczne masło smakowe pietruszkowo-czosnkowe.
Wszystko wyszło PYSZNIE i nie trudno się zgodzić z panią Małgosią – nauczycielką:
„jeszcze trochę i możemy otwierać restaurację!!!”.

Admin będzie pierwszym i najwierniejszym i najwdzięczniejszym klientem, zaręczam!